CHINESE   CHINESE GENEESKUNDE LANDGRAAF - HEERLEN                                                                                                                                                     
/

                    Total-health en Pijn management

 

PIJN-MANAGEMENT:

acupunctuur bij hoofdpijn

Veel van mijn patiënten bezoeken mij i.v.m. pijnklachten. Hiervoor is acupunctuur zeer geschikt. Bij de meeste pijnklachten pas ik de ''De Balans methode'' toe, dit is een eeuwen-oud acupunctuur concept dat al in de oude Chinese klassiekers: De 'Nei Jing' en in de 'I Ching' werd omschreven, het draait hierbij om het in balans brengen van het totale meridiaan systeem. In de dertiger jaren heeft Dr. Chao Chen deze methode geoptimaliseerd en toegankelijker gemaakt voor de dagelijkse praktijk. Onder andere Dr. Richard Tan heeft deze methode toegankelijk gemaakt voor het grote publiek. Binnen deze methode die ook wel distale acupunctuur word genoemd komen ook Master Tung's punten vaak voor. De Balans methode is o.a. zeer effectief is bij diverse pijnklachten. Het grote voordeel van deze methode is dat je vrij snel resultaat hebt indien je de juiste diagnose en behandeling hebt toegepast. Bij pijnklachten waarbij reumatische klachten ook een rol spelen zijn soms voeding- supplementen / kruiden nodig.

Bij  PIJN-MANAGEMENT starten we met een intake gesprek U vertelt waar de pijn precies zit en of deze pijn uitstraalt. Ook is het van belang hoe lang de pijn al bestaat en wat de mogelijke oorzaak is. Na dit gesprek volgt een eerste behandeling. We kunnen vervolgens een behandelplan opstellen om uw pijn tot het verleden te laten behoren. Bij chronische pijn zal de behandeling langer duren dan bij pijn die nog niet zolang aanwezig is. Vóór en ná de behandeling meten we de pijn beleving d.m.v. een VAS score. Na 5-6 behandelingen vind er een evaluatie-gesprek plaats. Dit pakket bestaat uit 5 acupunctuur behandelingen en een evaluatie gesprek.

Gemiddeld genomen verwachten we dat u na 3 weken (5 behandelingen) > 60% minder pijn heeft.

                                                                                                                                                                                           

Pijn-Management is effectief bij:

acupunctuur rugpijn

- Rugpijn (o.a. ischias, hernia, lumbago)                          - Pols / hand en enkel-klachten

- Schouder- en nekpijn.                                                    - Zenuwpijnen en fantoompijn

- Elleboog klachten (o.a. tennis elleboog)                        - Hoofdpijn en migraine

- Knie- en heupklachten                                                    - Artritis / reuma pijn

- Nierstenen                                                                      - Faciaal parese (Bell parese)

- Onverklaarbare pijnen in armen / benen.                       - Oogklachten 


NOTE:   Deze acupunctuur methode werkt bij vrijwel alle pijnklachten, dus ook bij pijnklachten waarbij een beschadiging van het weefsel is opgetreden zoals slijtage van diverse gewrichten en bij een rug-hernia (beschadiging van de discus). Het lost deze beschadiging niet op maar dempt wel de pijn waardoor mobieler blijft en u minder pijn-medicatie nodig heeft. Dit draagt bij aan een betere levens kwaliteit. Bij onherstelbare beschadiging van weefsel zult u meerdere behandelingen nodig hebben.

Indien er sprake is van één of meerdere TRIGGER POINTS (pijnpunten of spierknopen) dan kan dit meestal verholpen worden door middel van DRY NEEDLING.

 

VOORDELEN  Balans methode :

  - Snelle, directe pijnvermindering

  - Geen naalden in het gebied van de pijn.

  - Resultaat gericht.

  - Goedkoop (geen onnodige behandelingen).

  - Geen lange onderzoeken en procedures

  - Bewezen effectief concept.