CHINESE   CHINESE GENEESKUNDE LANDGRAAF - HEERLEN                                                                                                                                                     
/

                    Total-health en Pijn management

 

Total Health :

acupunctuur bij angst en depressie zuid-limburg

In het China van De Gele Keizer was een gezondheidssysteem dat voorkwam dat de inwoners ziek werden. Zo'n 3000 jaar geleden, reisden de Chinese artsen om de 2 maanden van dorp naar dorp om de gezondheid van alle bewoners te controleren. Het was een preventief systeem waarbij de artsen waakten over de gezondheid van hun dorpsbewoners. Door met de mensen te spreken, de pols te voelen, de tong te bekijken wist de arts of de gezondheid goed was of dat er door middel van voeding, kruiden en/of acupunctuur iets gedaan moest worden om te voorkomen dat men ziek werd. De arts kreeg betaald indien hij voorkwam dat er zieke mensen in het dorp waren. De mensen leefden in en met de natuur. Ze hadden fysiek zwaar werk, mediteerden iedere dag en sliepen met het ritme van de nacht.

Wij hier in het westen in de 21e eeuw leven in een totaal andere tijd, we eten geen ECHT voedsel meer, leven bij kunstlicht, slapen te weinig, hebben stress en we hebben steeds minder aandacht voor onze gezondheid. We nemen medicijnen die onze klachten onderdrukken maar zelden oplossen... De Westerse geneeskunde is zeer goed in het oplossen van acute problemen / acuut letsel. Ook de steeds verder verfijnde operatie-technieken dwingen respect af. Maar op het gebied van onze chronische klachten heeft de Westerse gezondheidszorg maar weinig succes. De Chinese geneeskunde heeft hier vaak wel een antwoord op en is weer minder goed in acute problemen.

Ons Total-Health pakket omvat de belangrijkste behandelmogelijkheden die de Chinese geneeskunde rijk is:

Voeding, acupunctuur, kruiden en meditatie. Dit pakket word vooral ingezet bij interne klachten d.w.z. klachten die van binnenuit komen en die meestal langer dan 3 maanden aanwezig zijn.

We verwachten duidelijk merkbare verbeteringen van uw klachten (>50%) binnen 7 behandelingen.


Veelvuldig behandelde aandoeningen met  Total-Health zijn:


acupunctuur parkstad    Heerlen  Schinveld Brunssum Voerendaal

- Depressie, angst                                       - Allergieën / chron. sinusitis

- Maag-Darm problemen                             - Perifere neuropathie        

- Burn-out / vermoeidheid                           - Diabetes m.(type 2)

- Huidklachten                                            - Oorsuizen

- Hoge bloeddruk                                       - Onvruchtbaarheid

- Slaap problemen