CHINESE GENEESKUNDE LANDGRAAF-HEERLEN
/

                              acupunctuur, fysiotherapie, voeding en meditatie 

 

 

Binnen onze praktijk hebben we de meest voorkomende klachtenbeelden in twee behandel trajecten verdeeld. Pijn management en Total-health. Bij pijnklachten is het Pijn management traject de beste keuze . Bij interne klachten is het klachtenbeeld complexer en chronisch van aard hier is het Total health traject een betere optie. Hieronder vindt u meer informatie over deze twee trajecten.

PIJN MANAGEMENT :

Veel van mijn patiënten bezoeken mij i.v.m. pijnklachten. Hiervoor is acupunctuur zeer geschikt. Bij de meeste pijnklachten pas ik de ''De Balans methode'' toe, dit is een eeuwen-oud acupunctuur concept dat al in de oude Chinese klassiekers: De 'Nei Jing' en in de 'I Ching' werd omschreven, het draait hierbij om het in balans brengen van het totale meridiaan systeem. In de dertiger jaren heeft Dr. Chao Chen deze methode geoptimaliseerd en toegankelijker gemaakt voor de dagelijkse praktijk. Onder andere Dr. Richard Tan heeft deze methode toegankelijk gemaakt voor het grote publiek. Binnen deze methode die ook wel distale acupunctuur word genoemd komen ook Master Tung's punten vaak voor. De Balans methode is o.a. zeer effectief is bij diverse pijnklachten. Het grote voordeel van deze methode is dat je vrij snel resultaat hebt indien je de juiste diagnose en behandeling hebt toegepast. Bij pijnklachten waarbij reumatische klachten ook een rol spelen zijn soms voeding- supplementen of kruiden nodig en soms in combinatie met fysiotherapie.

Fysiotherapie en acupunctuur Landgraaf SchaesbergCupping methode

Bij  PIJN-MANAGEMENT starten we met een intake gesprek U vertelt waar de pijn precies zit en of deze pijn uitstraalt. Ook is het van belang hoe lang de pijn al bestaat en wat de mogelijke oorzaak is. Na dit gesprek volgt een eerste behandeling. We kunnen vervolgens een behandelplan opstellen om uw pijn tot het verleden te laten behoren. Bij chronische pijn zal de behandeling langer duren dan bij pijn die nog niet zolang aanwezig is. Vóór en ná de behandeling meten we de pijn beleving d.m.v. een VAS score. Na 5-6 behandelingen vind er een evaluatie-gesprek plaats. Dit pakket bestaat uit 5 acupunctuur behandelingen en een evaluatie gesprek.

Gemiddeld genomen verwachten we dat u na 5 behandelingen > 60% minder pijn heeft.

                                                                                    

 Pijn-Management is effectief bij:

- Rugpijn (o.a. ischias, hernia, lumbago)                          - Pols / hand en enkel-klachten

- Schouder- en nekpijn.                                                    - Zenuwpijnen en fantoompijn

- Elleboog klachten (o.a. tennis elleboog)                        - Hoofdpijn en migraine

- Knie- en heupklachten                                                    - Artritis / reuma pijn

- Nierstenen                                                                      - Faciaal parese (Bell parese)

- Onverklaarbare pijnen in armen / benen.                       - Oogklachten 


NOTE:   Deze acupunctuur methode werkt bij vrijwel alle pijnklachten, dus ook bij pijnklachten waarbij een beschadiging van het weefsel is opgetreden zoals slijtage van diverse gewrichten en bij een rug-hernia (beschadiging van de discus). Het lost deze beschadiging niet op maar dempt wel de pijn waardoor mobieler blijft en u minder pijn-medicatie nodig heeft. Dit draagt bij aan een betere levens kwaliteit. Bij onherstelbare beschadiging van weefsel zult u meerdere behandelingen nodig hebben.

Indien er sprake is van één of meerdere TRIGGER POINTS (pijnpunten of spierknopen) dan kan dit meestal verholpen worden door middel van DRY NEEDLING.

 

Voordelen  'Balans methode' :

  - Snelle, directe pijnvermindering.                                  - Goedkoop.

  - Geen naalden in het gebied van de pijn.                     - Bewezen effectief concept.

  - Resultaat gericht.                                                        - Geen lange onderzoeken en procedures.

 

 

  - TOTAL HEALTH:

 

acupunctuur bij angst en depressie zuid-limburg

In het China van De Gele Keizer was een gezondheidssysteem dat voorkwam dat de inwoners ziek werden. Zo'n 3000 jaar geleden, reisden de Chinese artsen om de 2 maanden van dorp naar dorp om de gezondheid van alle bewoners te controleren. Het was een preventief systeem waarbij de artsen waakten over de gezondheid van hun dorpsbewoners. Door met de mensen te spreken, de pols te voelen, de tong te bekijken wist de arts of de gezondheid goed was of dat er door middel van voeding, kruiden en/of acupunctuur iets gedaan moest worden om te voorkomen dat men ziek werd. De arts kreeg betaald indien hij voorkwam dat er zieke mensen in het dorp waren. De mensen leefden in en met de natuur. Ze hadden fysiek zwaar werk, mediteerden iedere dag en sliepen met het ritme van de nacht.

Wij hier in het westen in de 21e eeuw leven in een totaal andere tijd, we eten geen ECHT voedsel meer, leven bij kunstlicht, slapen te weinig, hebben stress en we hebben steeds minder aandacht voor onze gezondheid. We nemen medicijnen die onze klachten onderdrukken maar zelden oplossen... De Westerse geneeskunde is zeer goed in het oplossen van acute problemen / acuut letsel. Ook de steeds verder verfijnde operatie-technieken dwingen respect af. Maar op het gebied van onze chronische klachten heeft de Westerse gezondheidszorg maar weinig succes. De Chinese geneeskunde heeft hier vaak wel een antwoord op en is weer minder goed in acute problemen.

Ons Total Health traject omvat de belangrijkste behandelmogelijkheden die de Chinese geneeskunde rijk is:

Voeding, acupunctuur, kruiden en meditatie. Dit traject word vooral ingezet bij interne klachten d.w.z. klachten die van binnenuit komen en die meestal langer dan 3 maanden aanwezig zijn.

We verwachten duidelijk merkbare verbeteringen van uw klachten ( > 50% ) binnen 10 behandelingen.

Voorbeelden van deze interne, chronische ziektebeelden die hiermee vaak succesvol behandeld kunnen worden zijn o.a. :


- Depressie, angst                                       

- Maag-Darm problemen                                     

- Burn-out / Chronische vermoeidheid                         

- Diverse huidklachten                                            

- Hoge bloeddruk                                       

- Slaap problemen    

- Allergieën / chronische sinusitis

- Neuropathie

- Tinnitus (oorsuizen)        

- Onvruchtbaarheid